DigiD

Digitale identiteit en handtekening top geregeld

DigiD staat voor digitale identiteit. Het is een voorziening waar veel overheid- en zorgorganisaties op zijn aangesloten en die wordt gebruikt voor authenticatie.

DigiD kent meerdere niveaus van betrouwbaarheid voor authenticatie en dit wordt in tijd ook verder ontwikkeld.

Het gebruik van DigiD is in beginsel bedoeld voor persoonlijk gebruik. Inmiddels is er echter ook een voorziening voor het machtigen van andere personen. Hierbij kun je dus namens andere personen diensten gebruiken.

Bij CHvV zijn wij bij de ontwikkeling van DigiD betrokken en bezig met hogere niveaus van betrouwbaarheid op basis van het Rijbewijs. Hierbij wordt op basis van de contactloze chip de elektronische authenticatie geregeld. Hierbij is zelfs rekening gehouden met privacy bij design en alle privacyaspecten om ervoor te zorgen dat er niet meer persoonsgegevens worden vrijgegeven dan strikt genomen noodzakelijk is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van polymorfe pseudoniemen.

Ben je op zoek naar iemand die gespecialiseerd is in DigiD, digitale handtekening en informatiebeveiliging? Neem dan vrijblijvend contact op voor een professioneel advies en praktische oplossingen.

Contact: Edward Hardam